Inter Fitness historie

Sinds 1983 zijn we met onze fitnesszaak in Buggenhout gevestigd. Aanvankelijk kon men er enkel fitness beoefenen. Maar de vraag naar groepslessen was groot en in 1984 startten we onze eerste aerobic les. Op rustige fitnessuren, schoven we de toestellen opzij en gingen een uurtje goed uit de bol. Na een drietal jaren verhuisden we naar een grotere locatie met twee zalen. Ook dat bleek al snel te klein. Toen we, in 1990, onze huidige zalen vonden wisten we “Dit is het”

Ondertussen is er nog veel veranderd. Hadden wij eerst een hoofdzakelijk powerlifting interieur, ligt de nadruk nu veeleer op cardio apparatuur. Hadden wij in 1983 1 fiets, hebben we nu 7 fietsen, 2 steppers, 4 crosstrainers, 2 roeiers, 5 loopbanden, 2 stairclimbers en 1 wave. Ook onze krachtlijn is werd aangevuld met 18 toestellen. Onze groepsfitness zaal werd in 2004 in twee gesplitst en onderverdeeld in groepsfitness zaal en RPM – zaal (spinning). De inhoud van de groepsfitness zaal werd, buiten de 18 baren en 20 haltersets, versterkt met bodypump materiaal voor 20 leden. De RPM-zaal: startte eerst met 15 fietsen maar in 2006 kochten wij er 5 bij.

We blijven up-to-date en kochten in 2012 een Milon Circle. Zo worden de trainingen nog effectiever. Met twee trainingen van 44’ per 10 dagen garanderen wij u dat je conditie verbetert en je spieren strakker worden. Ook Five behoort nu tot ons gamma. Five zorgt voor een juiste balans in spierspanning. Hierdoor worden rugklachten verlicht en werk je zeer effectief tegen artrose en gewrichtsproblemen. Hierdoor werkt hij pijnverzachtend, al na 2-3 trainingen.

Natuurlijk maakt het materiaal alléén niet de kwaliteit van je fitnesscenter. Al de lesgevers en begeleiders hebben een degelijke opleiding en volgen regelmatig bijscholingen. De laatste bijscholingen die werden gevolgd waren onder meer “Rugscholing” en Pré skitraining. Voor de programma’s van ClubJoy volgen wij driemaandelijkse opleidingen om de kwaliteit van de lesgevers te behouden. Wij geven zowel ClubPower, ClubStep, ClubDance, ClubCycle en Clubyoga