Bootcamp

Bootcamp training is  een vorm van fitness waarmee iedereen, ongeacht leeftijd of niveau, zijn algemene fitheid kan verbeteren. Voorlopig is de Bootcamp indoor,  wanneer het goed weer is zullen deze lessen in open lucht doorgaan.

Onder leiding van één van onze coaches train je verschillende oefeningen in groep.  Een personal coaching gecombineerd met de gezelligheid van groepstraining. Door het groepsaspect wordt je gemotiveerd om nog beter te presteren.

In Bootcamp wordt de nadruk gelegd op een goede Core stability zodat je lichaam tijdens de dagelijkse activiteit of bij training anderzijds, stabiel gehouden wordt. Vooral de samenwerking tussen de verschillende spiergroepen onderling is belangrijk en wordt hier getraind. Het geeft het lichaam een natuurlijk corset wat het gedeelte tussen de buikwand, bekken en het onderste gedeelte van de rug en het middenrif omvat.

Buiten het middenrif werken ook de dwarse buikspier, de binnenste en buitenste schuine buikspieren en de lendespier samen voor een goede stabiliteit. Vooral deze samenwerking van al deze spieren is van belang. Door deze samenwerking ondersteunen deze spieren de wervelkolom en het bekken. Aangezien het middenrif een belangrijke rol speelt bij de ademhaling is ook de ademhaling van groot belang bij het verwerven van een goede stabiliteit bij beweging of tillen.

Wil je eens andere spieren voelen dan bij een normale training en durf je een extra uitdaging aan, dan is Bootcamp iets voor jou.

Geenevents uur beschikbaar!
Geenevents beschikbaar!