Met How Fit is Belgium? organiseert European Fitness Academy in samenwerking met 54 fitnesscentra een grootschalig Nationaal Fitheidsonderzoek.

Met dit 5 weken Fitheidsonderzoek bieden we een wetenschappelijk onderbouwd en laagdrempelig startaanbod. Bij de evaluatie ontvangt elke deelnemer een persoonlijk rapport. De coach geeft toelichting over de impact van het trainingsresultaat op de gezondheid. Dit motiveert de deelnemer om voort te doen met regelmatig gezond sporten.

How Fit is Belgium? is een organisatie van European Fitness Academy met de steun van de Belgische Cardiologische Liga. Meer informatie of direct inschrijven? Ga via onderstaande knop direct naar website van How Fit is Belgium.

Kick-Off voor het Nationaal Fitheidsonderzoek

Vrijdag 3 maart gaf onze Burgemeester Geert Hermans met de eerste Schepen Pierre Claeys, de Kick-Off voor het Nationaal Fitheidsonderzoek “How Fit is Belgium?” editie 2023 en kijken we hoever we ondertussen staan met onderzoek en de deelnemers die al van start gegaan zijn.

  • 11.00 uur: Welkomstgesprek door Ingrid Praet (zaakvoerder Inter Fitness Center) + Impact van beweegachterstand op je gezondheid.
  • 11.15 uur: De Burgemeester en eerste Schepen – “Hoe Fit wordt Buggenhout?”
  • 11.30 uur: Samen klinken we op een gezond en sportief 2023!

Corona woelt nog steeds (teveel) onder de bevolking waardoor velen nog een gezondheidsbedreigende fysieke en mentale beweegachterstand opgelopen (overgewicht, hoge bloeddruk, cholesterol, depressie) hebben.

Er verscheen ook een artikel in het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230306_95155012

Inter Fitness Center -Platteput 1 – 9255 Buggenhout
Contacten: Ingrid Praet en Dirk Van daele – 052 33 10 01

Ook in deze gemeenten gaf de burgemeester de Kick-Off: www.nationaalfitheidsonderzoek.be/kickoff
Contact European Fitness Academy: Bart Colombie – bart@europeanfitnessacademy.be